home
about us
preparation
vehicle
route
reports
photos
links
email

Reports Burkina Faso Januari 2005

7 tot 11 januari 2005, Koro, Ouagadougou, Po
`s Morgens vroeg richting Waga (voor de insiders). De stad doet moderner en meer ontwikkeld aan dan Bamako. Snel vinden we onze weg naar de ambassade van Ghana, we moeten weer eens visa regelen. Maandag ophalen, dus we verblijven het weekend bij hotel OK Inn waar we op de parkeerplaats (gratis) mogen kamperen en gebruik maken van sanitair en zwembad!! Deze dagen vullen we dus met wat hangen, zwemmen en wat rondkijken in Ouagadouga.
Doen de nodige klusjes en dan maandagochtend vetrekken we naar het centrum om te internetten, de laatste boodschappen te doen en onze visa voor Ghana op te halen. Supermarkten zijn hier overgens goed voorzien, weliswaar voor de rich maar we slaan onze slag. Dan direct door naar Ghana. De grensovergang aan Malinese zijde bij Po geeft geen problemen. Ghana wil graag alles van ons weten en opschrijven, in tienvoud met stempels en handtekeningen etc. Dus hier duurt het lang. Na twee uur is alles ingevuld en zien we een grote poort met "Welcome to Ghana."
We zijn te kort (drie dagen) in Burkina Faso geweest om er echt iets van te kunnen vinden. Wat ons opviel is dat het er veel welvarender uitzag dan Mali, terwijl het Brutto National inkomen lager schijnt te liggen. Er waren opeens mensen met ronde buiken, de koeien waren veel groter en gevulder dan in Mali. In Ouagadougou zagen we zelfs luxe kantoorgebouwen en alle hoofdwegen zijn geasfalteerd.

Terug naar overzichtspagina reports