home
about us
preparation
vehicle
route
reports
photos
links
email

Reports Namibië 2, Augustus 2005

12 tot 14 augustus 2005, Tsumeb en Rundu
Na ruim 2 dagen Tsumeb wordt het tijd om te gaan. Al hadden we eigenlijk nog dagen kunnen slijten in dit gemoedelijke durpje. We halen voor vertrek natuurlijk nog vlees bij de beste slager van Afrika, waaronder een kilo Springbok (moet kunnen in Afrika) en halen heerlijke knoflook brood bij de luxe Spar. Via een strakke asfalt weg rijden we richting het noorden. Als blijkt dat we Popa Falls niet gaan redden vandaag, gaan we een overnachting zoeken bij Rundu. We nemen een kijkje bij de rivier in Rundu, maar besluiten toch buiten het stadje te gaan overnachten bij N'Kwazi Lodge (17 km ten oosten van Rundu) (N$ 50,- p.p.).
Een mooie plek, maar met de verkeerde sfeer. Als we dan ook nog worden belaagd door een toeristen truck met luidruchtige Italianen, balen we even. Gelukkig maakt het boottochtje op de Kovango rivier, die de grens vormt tussen Namibië en Angola, een hoop goed. We gaan zelfs naar de overkant en bezoeken wederom Angola... Een erg leuk gevoel.

14 tot 16 augustus 2005, Ngepi Camp in Bagani
Vanuit N'Kwazi Lodge rijden we richting Popa Falls bij Bagani. De wereld om ons heen is vanaf Rundu weer een stuk Afrikaanser geworden, met dorpjes bestaande uit lemen hutjes, autowrakken op de erfjes en overstekende koeien en ezels. De rivier bij Bagani ziet er mooi en blauw uit en we nemen even een kort kijkje bij de watervallen. We hebben van een man in Tsumeb gehoord dat er een mooie camping zit net voor Mahango Nat. Park, genaamd Ngepi Camp. Dus we gaan dat proberen. Nou mooi is licht uitgedrukt. De camping heeft een supermooie ligging aan de Okavanga rivier, en is voorzien van artistiek ingerichte toiletten, douches en er is zelfs een badkamer met uitzicht op de rivier. De sfeer is goed. Ze
hebben een zwembad gemaakt in de rivier, die nijlpaard en krokodilvrij is. We blijven twee dagen (N18.06.960, E021.40.193) (N$ 55,- p.p.).
We bezoeken het Mahango park. Erg leuk, mooie natuur en veel beestjes (we zien onze eerste buffalo). Met zonsondergang maken we een boottochtje en zien veel nijlpaarden. Tot onze grote schrik staan deze zelfde beesten 's nachts naast onze auto te grazen of het de gewoonste zaak van de wereld is. Een spannende nacht dus... Maar we leven nog hoor.

16 tot 17 augustus 2005, Katima en grens Zambia
We staan voor zonsopgang op, want het plan is om vandaag naar Katima te rijden. Katima ligt aan de rivier Zambesi, die tevens de grens vormt tussen Namibië en Zambia. We rijden via een saaie asfalt weg door de Caprivi strip. Na zo'n zes uurtjes rijden staan we in Katima Mulilo, de meest oostelijk liggende stad van Namibië. We eten een broodje bij Baobab Bistro en gaan bij het toeristenbureau langs voor info en internetten. Het plan is om vanuit Katima de grens over te steken naar Zambia, om vanuit daar naar de Victoria Watervallen te gaan. Aangezien het mogelijk is een manifest te regelen, zodat je geen visum van $ 25,- p.p. hoeft te betalen, hebben we vanuit Tsumeb een e-mail gestuurd naar Livingstone Safari Lodge. We hadden gelezen dat zij dit kunnen regelen en dat de eigenaar een Nederlander, nou ja een Fries is. Moet goed zitten, zou je denken. Als blijkt dat we nog geen bevestiging per email terug hebben, wagen we een belletje vanuit het toeristenbureau. Ja el, we kunnen Nederlands spreken. Blijken ze helemaal niets geregeld te hebben en hij schuift het verhaal af op zijn secretaresse. Hebben wij wat aan... Hij belooft zijn best te doen het het manifest alsnog te regelen. In Katima doen we nog een x flink boodschappen, pinnen N$ die we vervolgens omwisselen voor Rand (in Zambia accepteren ze alleen dollars of Rand) en overnachten bij Zambezi Lodge camping met uitzicht op de Zambezi rivier (N17.29.184, E024.17.074) (N$ 120,- in totaal).
Woensdag 17 augustus rijden we richting de grens. De grensovergang van Namibië gaat erg vlot. We hadden alleen bedacht om de betaalde VAT (soort BTW) terug te vragen, natuurlijk moeten er veel formulieren ingevuld worden en blijkt het uit eindelijk een heel gedoe. Maar als het systeem werkt krijgen we 150,- euro gestort op onze Nederlandse bankrekening. You never know...

Wij hebben onwijs genoten van Namibië. Een land om weer terug te komen. Mooie landschappen, bijzondere plekken en aardige, leuke mensen. Er is een prettige mengeling tussen de blanke en de zwarte bevolking. De mensen zijn trots op hun land en hun cultuur. Wat wij erg lekker vonden in Namibië is dat er mooie campings zijn, met goede faciliteiten (warme douches!!!). Een onwijze luxe
met wat we tot nu toe hebben meegemaakt in Afrika.

Terug naar overzichtspagina reports